Svinjsko pečenje sa prelivom od senfa i LADA džema od borovnice

Recepti sa Lada Diet Džemovima

Svinjsko pečenje sa prelivom od senfa i LADA džema od borovnice

Potrebni sastojci:

  • 200 g LADA džema od borovnice
  • ¼ kašičice ljutog začina, prema želji i ukusu
  • sok od pola isceđene narandže, sa pulpom
  • 3 kašike senfa
  • soli i bibera po ukusu
  • 700 g svinjskog karea
  • 50 ml ulja

Priprema:

Meso posoliti, pobiberiti i premazati jednom kašikom senfa. Staviti kare u pleh i preliti uljem.

Pokriti meso aluminijumskom folijom i peći u rerni na 180 stepeni oko 1 sat.

Za sos – U činiji izmešati začin, sok od pomorandže, dve kašike senfa i LADA džem od borovnice . Začiniti solju i biberom po ukusu.

Pečen svinjski kare isecite na tanke kriške i poslužite sa prelivom od senfa i LADA džema od borovnice.

PRIJATNO Vam želi Vaša LADA!